torsdag 24 mars 2011

De svenska sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna, är de unika?

2011-05-11: Redigerar detta långa inlägg till att bara länka till texten istället för kopiera den.


Tar mig friheten att klippa ur intressant text från publikationen nedan:

http://www.temafattigdom.se/files/contentFiles/2011rapporter/timbrorapportde_svenska_sjukocharbetsloshetsforsakringarna__ar_de_unika.pdf

Läs gärna hela skriften, den är intressant!

Med tiden har systemet blivit allt snårigare och det är i dag svårt att få en överblick över ordningen och vilka rättigheter man som medborgare har. På en samhällig nivå är det dessutom knepigt att avgöra om nuvarande system är långsiktigt hållbara. Utmaningen får allt fler att fråga sig hur en väl utformad socialförsäkring ska se ut. Hur kan vi skapa ett system som erbjuder ett gott skydd samtidigt som den främjar rörlighet, stimulerar till omställning och anpassning och samtidigt är tydlig och transparent?

http://www.temafattigdom.se/files/contentFiles/2011rapporter/timbrorapportde_svenska_sjukocharbetsloshetsforsakringarna__ar_de_unika.pdf

3 kommentarer:

 1. hej.
  oj det va ett så långt inlägg ,så det orkar jag inte ens läsa.
  sjukersättningen ligger på 64% utav antagandeinkomsten,men vad är då antagandeinkomst? jo,det är ett SNITT utav dina 3högsta årsinkomster unden en viss ramtid. ramtiden beror på din ålder och när försäkringsfallet inträffade.

  SvaraRadera
 2. Jag har precis fått utdraget om alla vräkningar i vårat land som berör våra barn...känner mej så tagen av det så jag bara gråter just nu. Hur sjutton ska vi få rätsida på allt det som stulits från oss?

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med dig, snacka om sjukhus i allra högsta grad.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.