tisdag 25 oktober 2011

Hovrätt m.m.

Hej alla! Tack för alla hejarop och peppningar - de värmer verkligen!

Idag blev jag tvungen att återvända till sjukförsäkringen efter snart 4 månad som utförsäkrad och sen inskriven i något program på Arbetsförmedlingen. Man måste klara av att jobba 10 tim för att få anställning med stöd och innan dess ska man arbetsträna... min arbetsträning gick inte bra i våras och idag konstaterades det att de mikroskopiska chanserna till yrkesverksamt liv som Försäkringskassan tycker sig se, ser inte Arbetsförmedlingen. Och även om den skulle finnas räcker det mikroskopiska teoretiska tänket inte till för den praktiska delen av livet som landar på minst 10 timmar. Jaha, då vet vi det då.

Hovrätten beviljade mig inte prövningstillstånd för överklagan av tingsrättens avslag på skuldsaneringsansökan. Nej, det hade jag inte trott heller. Men jag ska banne mig hela vägen ut visa att jag inte är nöjd med beslutet - alltså överklagar jag även detta beslut. Kostar inte speciellt mycket energi i jämförelse med ansökningsperioden sommaren 2010. Bra bonus i sammanhanget är att skulderna krymper för varje steg, undantaget CSN såklart - som vanligt. Märklig paradox eller bieffekt eller vad man kan kalla det. Men skuldfri - nej. Det går inte att bli. Är fortsatt livstids dömd, bara att inse.

Nyligen klev jag av världen en liten stund och fick ta hand om mig själv på heltid, ägna mig åt terapier och behandlingar. Inga möten eller papper så långt ögat nådde.... nåja, nästan... Fick lite papper eftersänt efter någon vecka ;) Är så glad och tacksam att få stöd och hjälp - har varit inlagd på sjukhus. God vegmat, fantastiska mediciner och helt teknikbefriad - det är livet det! :-D

Men nu är jag hemma i vardagen och möten, sjukgymnastik etc lallar på som vanligt. Blir helt slut av att tänka på det bara. Har fått träffa en ny specialist som gillar att kämpa med och mot F-kassan så det blir intressant att se hur det går framöver. Men ack så lång process det är det också. Nåja, ett steg i taget så får vi se vart det landar.

Har bestämt mig för en ny karriär nu när Af inte kunde hitta någon och Fk troligen snart ändrar inriktning vad det gäller utredningar igen - det brukar de liksom göra enligt min erfarenhet. Jag ska bli fondjägare. Global Grant ska bli min bästa vän och hej vad papper och ansökningar som ska in och ut och fram och tillbaka och oj vad jag ser fram emot att pengarna ska trilla in i överflöd. Yeah! Försörjningsstödet får nämligen inte räkna fondmedel som inkomst = bäst av allt. :)

Åter igen - tack för att just du läser och följer mina vedermödor. Och för att du skriver en rad då och då, det uppskattar jag.

Med ljus och kärlek till dig, på återhörande!

3 kommentarer:

 1. Kämpa på! Bra att du letar nya vägar hela tiden, det ger hopp för framtiden :)

  SvaraRadera
 2. hej hej,hur är detmed dig? kan du inte skriva lite i din blogg? kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack både Mannan och Nettan!

  Jag ska försöka skriva vidare. Livet är en kamp men att blogga gör livet lite uthärdligare tack vare allt stöd - som nu från dig Nettan! Kram kram och tack igen!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.