onsdag 29 september 2010

Åtaganden och Beslut

Äntligen en dag helt utan åtaganden och måsten! Så skönt!

Att vara sjuk, leva på sjukersättning och försöka ta väl hand om sig innebär för mig en aldrig sinande ström av åtaganden och möten till höger och vänster... och framåt och bakåt. Jag längtar fortfarande ut till kantarellerna i skogen men idag när jag så äntligen har tid till detta orkar jag absolut INGET. Jag känner mig fri, slappnar av, har äntligen sovit en hel natt, örongången på höger sida har slutat väsnas och knaka så troligen spänner jag mindre i nacke och axlar och slipper därmed andra besvär. Jo, det kan låta som en liten skitsak men jag vet vad det står för i mitt liv så jag tar alla dessa små varningssignaler på största allvar. Och tankarna går till människor som heltidsjobbar och har flera fritidssysselsättningar därtill - hur orkar de? Men jag har också varit en sådan så då tänker man ju inte på det - livet går vidare precis som det ska bara.


Igår dök det upp ett brev som varit på vift i 6 dygn. FK kallar till möte på AF och jag fick 48 timmar på mig att inställa mig. Precis som om jag har så mycket ledig oplanerad tid så jag bara kan rusa iväg??? Vad tänker människan bakom brevet som skickar det med B-post en vecka innan mötet ska ske??? Skit samma, just det klockslaget är jag helt obokad så jag viker en timma till det så blir det gjort och en sak mindre att hängande över mig.

Sist men inte minst - jag har fått inledande skusan! :)) Det finns många frågetecken fortfarande men ett steg närmare ett avslut har jag kommit. 15 år + 5 år skusan = 20 år som skuldsatt sen fri om allt går igenom. Synd att inte politikerna fattar vad en sådan situation kostar samhället totalt sett. Jag är övertygad om att jag varit friskare och mått bättre om jag blivit friskriven från skulder som uppkom när jag blev sjuk för så många år sen. Det är omänskligt att inte kunna få en ände på något som förstör livet så enormt mycket som skulder och betalningsanmärkningar. Och som sliter på en inte minst. Dags för Sverige att snegla på de nordiska grannländerna som räknat ut detta för länge sen...! Men nu är det som det är och mitt fjärde steg är avklarat! Steg 1 var att förbereda ansökan, steg 2 att skriva den och steg 3 att vänta på besked. Nu har besked 1 kommit från KFM och jag har klarat av steg 4 med andra ord. Enligt mitt sätt att räkna alltså! :)

Och en ängel med strålande vit energi tycker jag passar bra just idag! :) Grattis på mig själv!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pingat på twingly och nyligen.se

3 kommentarer:

 1. Håller tummarna för dig! Du liksom jag måste väl få någon upprättelse i livet.

  Som livstidsgäldenär är man ju dödsdömd.

  NoCash

  SvaraRadera
 2. Och här kommer en extra dos med det högsta vita ljuset. =)
  Vill dock understryka att jag inte är religiös i bemärkelsen Gudstro enl. GT & NT, är snarare en ateist som tror på att allt är ett...

  //m-matten

  SvaraRadera
 3. Ja någon form av upprättelse skulle vara skönt men jag tvivlar och med 4 ytterliggare år med dessa politiker och att snegla på andra länder är något jag inte tror kommer att hända. Jag ska hålla mej till att försöka andas lugnt och fint istället.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.