torsdag 9 september 2010

Väntan

I juni lämnade jag in min ansökan om skuldsanering. Det tog lång tid att komma dithän, hoppet om att få bättre ekonomi, få skulderna avskrivna och slippa vara livstidsdömd osv osv överger en inte i första taget.

Även om jag tycker intensivt illa om Beatrice Asks oförmåga att få till en mänskligare skuldsaneringslag så har det senaste åren ändå kommit några förbättringar. Exempelvis har de lättat upp för oss som är sjuka att kunna få skuldsanering. Tidigare var det en omöjlighet att vara arbetslös till exempel - visst du inget om dina inkomster fem år framåt i tiden ansågs du inte vara kapabel till att klara av en skuldsanering.

Idag vet även politikerna att folk som regel har någon form av inkomst... fast de är sjuka eller / och arbetslösa. Men det kan ju för all del vara en tidsfråga det med. Ett antal personer blev faktiskt utslängda från socialförsäkringssystemet i samband med Alliansens arbetslinje - ALLA ska jobba! That's it. På frågan om det var värt det kunde Reinfeldt inget svar lämna. Jag är inte förvånad. Skäms på dig.

Den här perioden av väntan på att få svar är oerhört lång och jobbig. Beroende på var i landet du bor blir det väldigt olika lång. Bor du i Stockholm tar det ca tre veckor tills du vet om det första beskedet är positivt eller ej. Väldigt bra. Övriga landet har mellan tre och fyra månaders väntetid på detta första besked. Och självklart bor jag i regionen som är mest överbelastad av ärenden av dem alla. Typiskt.

Nu närmar sig dock tiden för att jag ska stå på tur.

Förutom väntetiden är tiden från att jag beslutat mig för att söka och sen verkligen fylla i ansökan, leta fram alla uppgifter, skriva livshistoriken många år bakåt i tiden och redogöra för vad jag själv gjort för att bli skuldfri.... Puh, det var ingen lätt match att gå. Men det är nu gjort sen tre månader och det ligger inte i mina händer nu.

Jag kan bara vänta. Och jag väntar.

Pingat på nyligen.se och twingly.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Jag håller mina tummar ;)
    Ta dej en tur till mej och titta på film...på bloggen alltså ;)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.