måndag 14 februari 2011

Påskuppropet

Nu har jag haft en väldans lång paus men det behövde jag verkligen. Livet rullar som vanligt vidare och jag med det. Inga besked om överklagan av skusan-beslut men det lär väl ta tid.

Idag blev jag glad när jag läste denna artikel:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article8565983.ab

Äntligen samlar sig folk från olika yrkesgrupper och går emot politikernas vansinnesbeslut för sjuka och arbetslösa. Måtte detta nu leda till förändring.

Idag var jag på möte med FK och AF och jag hör vad de säger... jag förstår gången i processen men jag har tillräckligt lång erfarenhet av att se konsekvenserna av det de säger utan att blint tro att det ska bli bra i mitt liv efter 1 juli då min sjukersättningsperiod kommer till vägs ände... Jag är ansluten till en a-kassa... jag jag vet att jag kan vara tre månader med aktivitetsersättning och vara plågad av alla måsten jag inte klarar av pga sjukdomar. Ja... jag vet också att jag kan få sjukpenning sen... jag vet hur man räknar ut denna sjukpenning och enkel matematik gör att jag kommer att få leva på socialbidrag efter tre år med sjukersättning för lönen jag hade senast jag arbetade var bedrövligt låg. Får jag därefter någon gång i framtiden sjukersättning igen vet jag också att den ersättningen räknas på mina senaste års inkomster i snitt och enkel matematik blir helt enkelt att jag blir livstidsdömd att leva på socialbidrag...

Enkel matematik på grund av idiotiska politiska beslut. Jag tror inte någon politiker trodde det skulle bli så här illa för så många medborgare i vårt land. Jag tror inte de är så inkompetenta och dumma utan de blev blåsta av vinden som skulle föra nya regeringen framåt och visa på att nu skulle minsann förändringarna ske snabbt.... någonstans i allt blundande för vad remissinstanserna sa så ville man kanske ändå gott. Jag vill tro det. Jag vill. Jag vill....

Men det är svårt för jag är en av de drabbade och jag vill jag vill jag vill att ni nu tar konsekvensen av era tidigare beslut och ändrar på dem för de är oerhört korkade. Visa att ni inte är lika korkade som era beslut. NU.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Det största problemet är att dagens politik inte tar hänsyn till verkligheten i samhället. Fokus på etik och moral saknas helt.

  Rika rikare och fattiga fattigare, är temat. Synd att det bara ska finansieras av utslagna i Utanförskapet.

  Det är bara att gilla läget, de närmaste 3 åren.

  NoCash

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma No Chash. Tyvärr. Du har så rätt. :(

  Men kämpa lite grand lite här och där KAN göra skillnad någon gång.... någonstans.

  Jag väljer att tro det....

  //Livsrop

  SvaraRadera
 3. Oj jag har helt missat att du kommit tillbaka ...så welcome back...har saknat dej. Har även varit och kluddat i artikeln du länkar till.
  Påskuppropet har jag som rubrik oxå och kommer att delta...vad kommer det att stå på din banderoll? ;)

  SvaraRadera
 4. Från och med den 1 juli 2008 gäller nya regler för sjukersättning. Det är inte längre möjligt att få tidsbegränsad sjukersättning från 1 juli 2008. Du som redan tidigare har tidsbegränsad sjukersättning kan omfattas av övergångsbestämmelser som innebär att äldre regler kan fortsätta att gälla fram till slutet av 2012.
  SÅ: blev du beviljad sjukersättning EFTER 1juli 2008 så har du blivit beviljad förtidspension livet ut!dessutom är de mycket hårdare nu vilket är JÄTTEBRA!!!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.