söndag 29 augusti 2010

Sköna Söndag

Nu börjar det märkas att hösten är här. Trist att behöva uttrycka sig så i augusti men det är verkligen höstväder pga allt regnande vi har haft även i detta års augusti... När man som mig bor i Västra Götaland bor man i en stor region. Det här har sina fördelar ibland. Dels har vi inom regionen tillgång till många olika sjukhus, en del specialistvård osv. Men bäst av allt är nog kollektivtrafiken. Ok, det finns mycket att göra för att förbättra den men variationen kring månadskort etc är stor. Och för att locka invånarna till att åka kollektivt får man vid inflyttning hit, eller flytt inom regionen för all del, ett prov-åkar-kort som gäller för fritt åkande i 14 dagar.

Det här fria åkandet har jag inte löst in förrän häromdagen, fast det är två år sen jag flyttade senast. Men nu blev det så äntligen av. Och med buss och tåg tog vi oss igår till Göteborg. Utan några större krav på att göra något som helst... framför allt skulle vi absolut inte göra av med några pengar... nåja, så få ören som möjligt i alla fall.

Det som Göteborg har gemensamt med Norrköping är ju spårvagnarna... man blir aldrig för gammal för att tycka det är kul med variation och det får man om man testar olika transportsätt! :) Jag hade sett ut en tygbutik jag ville besöka och det tog ca en kvart från centralen dit med spårvagn... Helt lagom tur med andra ord. :)


Jag försöker få kontakt med min förmåga att sy, den har varit borta under flera år och ett nyligt försök resulterade i felvända sömmar... tokiga beräkningar etc... men det var ROLIGT ändå. Och jag har lite i smyg börjat samla tygbitar i en ljus färgskala som med tiden ska bli ett överkast... med tiden. Jag hittade några stuvbitar till detta projekt igår på tygbutiken i Göteborg. Och lite tyg och spets till lampskärm som ska sys framöver - måste bara hitta en stomme först.

Och det här fick mig att tänka på konsekvensen av att inte kunna ägna sig åt det man egentligen vill och ska ägna sig åt (för att må bra) utan en väldans massa energi läcker till myndigheter, beslut, överklaganden, ansökningar, möten, tester, kämpande och svärande. Någonstans på vägen tappar man delar av sig själv. Och man hittar nya delar och sidor av sig själv man inte visste om. Men jag längtar till vissa av de bitar som tidigare var jag som jag tycker om. Mitt tyg-samlande får stå för den processen.

Idag tänker jag därför vila med gott samvete... :-)

Önskar det fanns loppisar i min lilla stad som är öppna på söndagseftermiddagen... det var så mysigt förr när man kunde ta en lugn cykeltur ner på stan, besöka ett par loppisar, ta en fika och bara vara.... kanske göra något fynd... Men det det har inte kommit hit till Skaraborg ännu tyvärr... här är det väldigt mycket det gamla på-landet-stuket. Man går upp tidigt på morgonen, ut och fixar sina ärenden och har sedan dagen kvar till annat. Det är inte fel det heller men det passar inte mig... Nej, jag saknar mina söndagar fast det är så många år sen nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Pingat på twingly och intressant

1 kommentar:

  1. Så sant...söndagar med pengar till bio och mosbricka och en pucko..det var tider det ;)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.