onsdag 7 juli 2010

Första inlägget!

Hej hej, spännande att dra igång en ny blogg! Jag är sedan många år en van bloggare men har skrotat de gamla bloggarna vartefter intresset i livet svängt. Ett par bloggar har jag aktiva men den här vill jag hålla mer anonym än de andra så därav ännu en ny blogg. Varför? Jo, ämnet är känsligt, tabubelagt och vitsen med att kunna skriva fritt är att inte behöva tänka på VAD man skriver, NÄR man skriver och kunna känna sig FRI.

Tanken är att bloggen ska handla om vardagen för en sjuk, ensamstående, arbetslös, välutbildad och överskuldsatt kvinna mitt i livet.

Mitt i livet men också ganska mycket utanför livet och samhället på grund av ekonomiska bekymmer som uppstod i mitten av 90-talet och som sedan inte fått sin lösning på grund av det otroligt märkliga regelverk vi har i Sverige. Det går inte att bli skuldfri utan hur ärligt och hårt arbetande du än är så bygger systemet på att du ska vara kvar däri.

Samhällsekonomiskt är det inte klokt, vi som grupp kostar samhället mellan 50 och 60 miljoner om året - pengar som skulle kunna användas mycket bättre än att låta oss stå utanför.

Nästa generation - våra barn, får inte de förebilder de har rätt till och vad det kommer att kosta samhället i det långa loppet.... Nåja, vi får se.

Den här idiotin får lov att ta ett slut inom några år, Sverige har inte råd. Och vi vill att arbete ska löna sig vi också.... och att sjuka och pensionärer också har rätt till ett värdigt liv - fast de inte KAN arbeta.

På återhörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.