onsdag 28 juli 2010

Upprättelse

Idag fick jag ett stort, tjockt brev från Kronofogden.

Det innehöll utdrag över de beslut som tagits på myndigheten, besluten i sig och vilka åtgärder som ska ske framöver.

Och jag hade rätt! Fick inte på papper att handläggaren hade avvikande mening på telefon men har nu på papper på att de rättar till det framöver, som blivit fel bakåt i tiden.

Mina 900 denna månad kommer ju inte åter här och nu eftersom de raskt hoppade vidare till fodringsägarna men det fixar sig längre fram. Slipper utmätning i augusti, september, oktober och får tillbaka 96 kr i november.

Alltid något. Är glad och känner att jag fått upprättelse.

Min skusan-ansökan kommer troligen att behandlas någon gång under hösten och vad som kommer att hända i praktiken med dessa pengar vete sjutton. Men nu är det rätt på pappret. Här och nu i alla fall. Om det inte blir rätt i plånboken får jag ta itu med det sen. Just nu får det vara i väntan på besked om skusan. Och papper kommer till snälla Ulrika som lovat att se över mitt ärende! Det finns änglar i vardagen som stöttar och ser till att man ska stå på sig när det blivit fel... jag lär mig så sakteliga.

Helt klart finns ett fel i systemet - eller många menar jag - och sådana här orimliga situationer ska inte behöva uppstå varken för de anställda på myndigheten eller framför allt för mig som gäldenär så visst finns det anledning att kämpa vidare med detta. Varför man inte lägger in en spärr i systemet så att mer pengar än det finns beslut på skickas vidare till fodringsägarna går inte att begripa.

Idag kom också beslutet från soc till sonen som får pengar till sin del av hyran - vi överlever och det har jag också svart på vitt. :D Vete sjutton om vi inte ska fira med en glass i dag - TVÅ lösglassar var på en vecka - Nä, det kanske blir lite FÖR lyxigt ;)

En bra länk om åldern på skulderna vid skusan-ansökan hittade jag idag - intressant läsning och kan vara användbar info ifall man får avslag på ansökan. :)

Här och nu upplever jag äntligen någorlunda liten balans.... faktiskt. :)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Pingat på Intressant, Twingly, och Bloggping

3 kommentarer:

 1. Härligt att läsa att det blir rätt nu! Heja heja!! Och ni får visst lov att äta två glassar på samma vecka, så unna er det om du kan tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Tack! Jodå, det blir nog glass framåt dagen... Det känns jätteskönt! :)

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att du fått papper på allt. Men det är själva fan att man ska behöva inskaffa sig kunskaper likt en advokat för att ha en endaste promille chans att få rätt.Jag tänker ofta på alla som inte har förmågan att läsa in och sammanställa allt man bara måste kunna för att driva sin sak. Mitt i allt elände har vi som hittat varann och stötar varann en himla tur. Mumsigt med glass! ;)
  // Annsie

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.