tisdag 13 juli 2010

Missmod

Ibland händer det att även jag, som vanligtvis är en rätt optimistisk och glad person, drabbas av missmod. Idag är en sådan dag.

Tycker ibland att livet är bra orättvist.
Andra gånger att det är som det är och det är okej att leva med min livslott.

När inom mig ett hopp om att kunna hjälpa och stötta andra för att se en mening med det som sker.

Men just idag är det motigt.

Tror jag skyller på vädret. Åskan går ute och värmen är hemsk. Gillar inte sommaren när den är så här. Kan inte åka på någon semester, har inte kunnat på många år.

Men jag är en överlevare. 19-årige sonen berättade häromdagen att de roligaste somrarna var när vi fick åka på lägret. Lägret anordnades av mitt fackförbund och vi var nog med tre eller fyra gånger. Det kostade 150 kronor per vuxen och allt ingick utom resan dit för oss som inte bodde i Göteborg för därifrån gick det buss. Annars ingick precis allt. Lagad mat i matsal i dagarna fyra, bad i sportanläggningens pooler minst två gånger om dagen. Minigolf, tennis, tipspromenader, tävlingar, utflykter med mera med mera. Vi fick till och med poletter till solarierna om vi ville. Vi bodde enkelt i gymnastikhallen och dess omklädningsrum, eller på campingen för de som hade husvagn eller tält med sig. Tills facket kom på att det var för dyrt i förhållande till antalet medlemmar som fick del av det.

Självklart ingick det olika kurser/seminarier - vi var ju ändå där med facket. Men det var bara nyttiga och trevliga saker som man själv anmälde sig till efter intresse. Diskussionerna i grupperna blev bra och intressanta och gav olika perspektiv. Därtill kunde man välja minikurser utifrån hobbies någon vända också, så underbart trevligt. Barnen hade därtill barnvakter så föräldrarna kunde förkovra sig utan oro. :)

Sista gången det anordnades var det bara öppet för arbetslösa och sjukskrivna medlemmar och det blev inte riktigt samma sak som då det var mängder med blandat folk. Och sen tog det slut.

Tänk vad ett sådant initiativ kan förändra världen för så många. I alla fall för oss. Och jo, vi var fler som grät när de nyanställda ombudsmännen sa att det inte blir fler läger.

Men bra semesterminnen har min son trots allt. Tack vare facket.

I valrörelsen talas det för första gången på många år om SOLIDARITET. Det är nog ingen slump. I Sverige år 2010.

4 kommentarer:

 1. Solidaritet är ett ord som är smart att använda sig av från politikerhåll. De vet inte vad ordet har för mening ens.

  T.o.m fackförbunden har tydligen gått ifrån vad tanken med välfärd, solidaritet och demokrati en gång var. Fackförbunden är stora kolosser med överbetalda företrädare. Tyvärr.

  Har inte varit med i facket på 4 år. Det sparar jag 450 kr i månaden på. Nu slipper jag att bidra till deras fyllefester.

  Det är många som talar om att det behövs ett nytt parti. Ett parti som har empati. Det saknas i landet. Det är bara kosmetika de visar upp.

  Underbar blogg du skapat Livsrop.
  Fortsätt så. Det gör skillnad. Tro mig

  SvaraRadera
 2. Ja, men det solidariska är efterfrågat på sina håll idag. Jag tror det är individualismen som håller på att få sprickor i fasaden. Titta bara på Grekland, där har folk nu mitt under brinnande kristid börjat fråga efter högre skatter för att kunna få till ett fungerande välfärdssystem...

  SvaraRadera
 3. Jag kan förstå att solidaritet är efterfrågat. Enda sedan början av 90 talet har det blivit mer och mer: Var man för sig.

  SvaraRadera
 4. Varmt tack att ni stannar till och kommenterar förutom att ni också besöker min helt nya blogg! :) Blir jätteglad för det. Vi får hoppas det verkligen gör skillnad... att vi inte är tysta längre.

  Jag tror liksom Mannan att det individualistiska tänket inte fungerar lika bra längre och bara att ordet nämns gör att man spärrar upp öron och ögon lite extra!

  Men självklart är det många många som inte har en aning om vad solidaritet betyder.. håller helt med dig Rockern...

  450 pix i fackavgift.... kors i taket - det är mycket pengar det. Varje månad.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.