tisdag 20 juli 2010

Perspektiv

Oavsett om man tillhör en grupp som har det förhållandevis bra ställt i samhället eller en som har det mindre bra ställt så måste man ibland ställa sig utanför sig själv och skapa sig nya perspektiv över sig själv, omgivningen och samhället.

Ett minimikrav man skulle kunna tänka sig ha på en politiker är väl ändå detta. Men är det inte så att många av den yngre generationens politiker är skolade för att bli just politiker - inte människor med livserfarenhet som bildar ett tvärsnitt av samhället som helhet. Utan just politiker. En tidigare chef till mig valde att kalla dessa ungherrar för broilers. Ett rätt passande uttryck. Välgödd med färdiga åsikter, skolad och tränad i medieframställning, skolad i att med så många ord som möjligt säga ingenting.

Att jag som vanlig medborgare tror att dessa broilers ska kunna föra min talan känns som en utopi. De kan nog föra lobbyisternas talan och föra fram de stora vältaliga inkassobolagens åsikter till lagstiftare och tjänstemän som vill skaffa BALANS med hjälp av broschyrer och t-shirtar. Varför samarbetar inte myndigheten med herr X och fru Y och gör ett uttalande om vad hon eller han tycker....

Jag tror och vet att det finns duktiga politiker med perspektiv på samhället från olika håll. Deras röst är dock inte lika genomträngande som de mediatränade broilers med kontakter sen långt tillbaka. Men om alla dessa små skriker och låter så borde den kören med tiden ändå bli så pass stark att även de rösterna blir hörda... Så vi får inte ge upp.... Vi måste fortsätta peppa dessa duktiga så de orkar en liten stund till, och en till och en till.... för rätt som det är så kommer vi ändå ihåg:

...att fem myror faktiskt ÄR fler än fyra elefanter.....

3 kommentarer:

  1. Jag brukar också vilja få fram att "fem myror är mer än fyra elefanter"
    Nu är det faktiskt dax att vi "vanliga" människor tar tillbaka makten. Det gör vi bäst tillsammans.
    // Annsie

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.