torsdag 22 juli 2010

Loppisfyndat

En degspade kostar omkring 150 kronor som ny ute i butik. Häromdagen hittade jag en på loppis för 10 kr. Till och med sonen som annars tycker jag är besvärlig med mina "fynd" log stort - med sådan kan man få in och ut pizzor ur ugnen lättare.... :) Jag ska ha den till mina surdegsbröd jag... har hunnit svära många gånger redan över 250 grader varm ugn och skjuts in med degklumpen! Utan att tappa för mycket värme så fort ska det gå...

På samma loppis fann jag också en kruskavel som också kan gå på 150 kr. Men de tror jag man kan hitta billigare på stormarknader med fler ställen. Det är de där specialgrejerna som är dyrast, de säljs inte överallt. Men jag gav en tia för kruskaveln jag. Stolt! :) Så här ska provas att baka knäckebröd på surdeg minsann. Men inte idag.

Kommer osökt att tänka på Emil som for på auktion och kom hem med både degspade, halta Lotta och brandsläckare... förutom Lukas såklart! :)

Meditationspallen för 15 kr fick stå kvar... har spanat på den länge men frågan är jag kommer att använda den... Avstå är också en konst. Speciellt på loppis. :)

Så nu får jag meditera över att fynda mera utan pall även i fortsättningen. Önskar mig nämligen en baksten, passade inte på att köpa en på MediaMarkt då de såldes ut förra sommaren för 59 kr. Hur kan man vara så korkad?? Det var innan jag hade börjat baka på det nuvarande sättet.... suck. De kostar runt 500-lappen i vanliga fall liksom...

Det är vådan av att inte alltid ha pengar... det blir dyrare på så sätt. Ganska ofta. Men inte alltid. Inte på min loppisdag häromdagen. Bilden lånad av Bagaren&Kocken. Måste väl tillägga att min brödspade är något mindre och mer "lagom" till mina bak! :)


Jag har kollat in bloggen i internet explorer och den ser inte klok ut med bilder som delar sig och annat trams. Min dator orkar knappt driva den webbläsaren så jag använder Google Chrome... och däruti ser bloggen helt okej ut... trist att den inte gör det överallt. Så ha överseende - lösningen kommer nog med tiden.

3 kommentarer:

  1. Loppis är det kuligaste jag vet. Problemet är med myrorna. Som gör stor profit på second hand.

    SvaraRadera
  2. Mmmm... minns det från en stad jag tidigare bodde i. Här har vi faktiskt ingen sådan butik. Det är bra om det man kan handla kan gå till välgörande ändamål men ibland slår det slint på vägen. Men man kanske kan vända på det och se det som att man idkar välgörenhet mot sig själv när man handlar på sådana ställen...? :)

    SvaraRadera
  3. loppisar och secondhandaffärer är det roligaste jag vet-men man ska bara köpa saker man vet att man kommer att använda.Tradera är ett annat bra ställe att fynda på!

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.