onsdag 21 juli 2010

Självmord Suicid

Något som det inte talas speciellt ofta om är självmord. Det är vanligt. Så pass vanligt att många av oss har någon nära som tagit sitt liv. Att tycka att livet blivit så pass svårt att det är outhärdligt att klara av längre ligger nära tillhands då man lever som överskuldsatt och inte har något ljus längre fram att längta till.

Ändå talar man inte om detta någonstans i samhället. Det göms undan, tigs ihjäl och är inget man vill "skryta med" inom statistiken precis. Istället väljer man att tala om Balans ifrån kronofogdens håll. Balans mellan dem som myndighet och inkassobolagen, ett gott samarbete. Läs mer hos TheRocker idag. Per Ahlin har skrivit ett mycket klart och tydligt brev till Kronofogden. Vi väntar på svar.

Paradoxen angående tystnaden kring självmord är att om det skrivs för mycket om dem så tenderar de till att öka... Så nu när antalet självmord åter ökar så är tystnaden större än på länge... Jag vet inte var jag hörde det, vet inte vem som kan ha fört det på tal men vad är det som händer? Hur får jag veta mera? Hur kan vi hjälpa?

Vill eller behöver du någon att prata med eller vill läsa mer? Ännu mer? http://www.spes.nu/

Uppdatering i ämnet kommer för det är angeläget. Fler dör varje år av att ha tagit sitt eget liv än vad som dör av trafiken.....

6 kommentarer:

 1. Bra inlägg Livsrop. Det finns så många orsaker till att folk tar livet av sig. Inte minst de som har haft skulder i decennier. Men det var kanske inte var det du främst syftade på. Men det är en orsak i vart fall.

  SvaraRadera
 2. Jodå, det var precis det jag syftade på men kom av mig i skrivandet bara... så tänkte jag fortsätter en annan dag. Det är ett tufft ämne.

  SvaraRadera
 3. hej.
  jag hoppas att du tittar in på in blogg-idag har jag handlat för första gången sedan pengarna kom.
  ja,du det här med självmord,själv har jag 6st diagnoser där det är HÖG risk för suicidala tendenser.
  jag har försökt ett par gånger-men som tur är misslyckats-eller vad man ska säga..
  sist var jag uppe och klättrade på en motorvägsskylt...

  SvaraRadera
 4. @kattliv: Det är faktiskt en bra "bisak" diagnoser kan föra med sig; ökad medvetenhet om sitt beteende. Himla tur du blev stoppad och/eller misslyckades. Tufft med 6 sådana diagnoser men starkt av dig att kunna berätta om det.

  SvaraRadera
 5. ja,jag har lärt mig en sak-skäms ALDRIG för din situation!
  jag är född utaven alkoholist och fick skador utav detta..

  SvaraRadera
 6. Helt rätt kattliv! Och där fick jag också ett uppslag till nästa blogg-inlägg! Tack!

  Jag vägrar känna skuld och skam över dels mina diagnoser, dels mina skulder och så ska det fortsätta. Sjutton heller jag ska buga och bocka och stampa och humma över hur livet blev.

  Helt rätt! Stå på dig annars göra andra det!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna ett avtryck från ditt besök - det uppmuntrar att kämpa vidare en stund till.